Het Coronavirus in Italië

13 maart 2020 

Ik ga ervan uit dat iedereen wel heeft gezien of gehoord dat Italië behoorlijk is getroffen door het Corona Virus. We hebben allemaal geen idee hoe het zich verder gaat ontwikkelen, en we leven enorm mee met alle mensen die hierdoor worden getroffen. Allereerst natuurlijk de mensen die met het virus zijn besmet, maar ook met alle mensen in Italië die moeten rondkomen van het toerisme. En dan in het bijzonder, al onze huiseigenaren die nu met hun handen in het haar zitten.

Wat betekent deze Italiaanse Corona crisis nu voor jou als Italië liefhebber en als onze gast? Wat gebeurt er met je vakantie? Hieronder treft u antwoorden op veel gestelde vragen. Ik realiseer me dat we op dit moment lang niet alle vragen kunnen beantwoorden. Mocht je meer gedetailleerde informatie willen, of heb je specifieke vragen over de door jouw geboekte vakantie? Schroom dan niet om te bellen of te mailen.

Ik wens ook iedereen in Nederland veel sterkte in deze periode en ik hoop dat we weer snel kunnen gaan genieten van de mooie dingen in het leven, bij voorkeur onder de Italiaanse zon!

Uw Vakantie in Italië

Op dit moment is heel Italië gesloten tot 3 april. Dit is uiteraard gedaan om de verdere verspreiding van het Corona virus in Italië zoveel mogelijk in te perken en te vertragen. Dit heeft tot direct gevolg dat ook jij als vakantieganger niet naar Italië kunt afreizen. Gelukkig is het nu een erg rustige periode voor vakanties in Italië. Tot 3 april hebben we vrijwel geen gasten die moeten komen in een van onze woningen. Als secundair gevolg van de sluiting van Italië, zijn vele (vrijwel alle) vluchten gecanceld. Het zij, omdat ze niet meer mogen vliegen, of omdat het niet rendabel is wegens te weinig reizigers. 

Ik kan weinig vertellen over hoe het nu verder gaat verlopen en of je vakantie in gevaar komt. Uiteraard hoop ik dat iedereen gewoon op vakantie kan naar Italië. Maar ik vind wel dat ik reëel moet zijn,  want Ik kan op dit moment niet garanderen dat alle boekingen in de maand april doorgang kunnen vinden. In het gevel dat boekingen niet door kunnen gaan,  komen we in een verschrikkelijke situatie waarin we alleen maar verliezers hebben. Jij kunt niet naar je vakantiehuis, waar je zo naar uit hebt gekeken, en de eigenaar zal zijn inkomsten zien verdwijnen. Hieronder tref je de veel gestelde vragen.

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn geboekte vakantiewoning annuleren?

Uiteraard kun je, je boeking altijd annuleren. Echter vindt er in veel gevallen geen restitutie plaats. Restitutie hangt van vele factoren af. In de basis geldt, wanneer u naar de gehuurde woning kunt reizen, is er geen reden voor annuleren en vindt er geen restitutie plaats. We bekijken de mogelijkheid om naar de vakantiewoning af te reizen per week en per boeking.  Op dit moment kunnen we nog niet inschatten wat de situatie na 3 april zal zijn.

Is het verstandig om nu te annuleren?

Uiteraard moet iedereen voor zichzelf bepalen of ze willen annuleren. Echter zijn wij van mening dat het geen zin heeft om je vakantie nu te annuleren met een aankomst na 3 april. Dit omdat we nog niet kunnen overzien of men wel of niet kan afreizen naar Italië. Dus wanneer je, je vakantie annuleert vindt er geen enkele restitutie plaats.

Ik moet mijn tweede betaling doen, kan ik dat uitstellen?

Helaas kunnen we je tweede betaling niet uitstellen. Dit betekent niet dat je, je 70% betaling kwijt bent wanneer je niet kunt afreizen in verband met het Coronavirus. We betalen je tweede betaling altijd terug wanneer je vanwege het Coronavirus niet afkunt reizen naar je vakantiebestemming. We hebben besloten om de eigenaren van de vakantiewoningen niet meer vooruit te betalen, zodat we zelf controle hebben over de tweede betaling. Let op! Wanneer je zelf besluit om vanwege het Coronavirus niet op vakantie te gaan, terwijl je wel kunt afreizen, vindt er geen restitutie plaats.

Hoe krijg ik meer duidelijkheid om mijn eigen vakantie?

Los van het bovenstaande, doen wij ons uiterste best om voor iedereen een goede oplossing te vinden. Zo bekijken we elk geval individueel en hebben we het liefst persoonlijk contact om te overleggen over een mogelijke oplossing voor jouw specifieke reservering. Zo kunnen we eventueel kijken naar het omboeken naar een andere regio in Italië (mocht dat zin hebben) of naar een andere periode, bijvoorbeeld van de mei-vakantie naar de herfst-vakantie. Kortom, neem contact met ons op wanneer je specifieke vragen hebt.

Kan ik nu nog een vakantie naar Italië boeken?

Het is je eigen keuze om op dit moment een vakantie naar Italië te boeken. Maar misschien het nu niet echt het beste moment. Je kunt je natuurlijk altijd oriënteren op een vakantievilla of agriturismo in Italië. En uiteraard kun je ons om advies vragen over de leukste locaties, ook als je nog geen woning wilt reserveren vanwege de onzekerheid. We helpen je graag. Er zijn enkele eigenaren die boekingen accepteren met volledige terugbetaal garantie wanneer men niet kan afreizen. 

Hoe zit het met de reis en annuleringsverzekeringen?

De meeste annuleringsverzekeringen bieden geen dekking voor het Corona virus. Wij werken met de Europeesche verzekeringen. Wanneer u een allrisk-annuleringsdekking heeft afgesloten voor 27 februari 2020, wordt de annulering in verband met het Corona virus volledig gedekt. Zie de Corona pagina van de Europeesche .

Meer Corona vragen? 

Heb je nog andere vragen, neem dan contact met ons op. We proberen ze dan zo goed mogelijk te beantwoorden. Omdat deze situatie ook voor ons nieuw en zeer onverwacht is, vragen we je begrip wanneer we niet direct of volledig antwoord kunnen geven. We doen ons uiterste best om allereerst uw vakantie te redden. Indien dat niet het geval is, uw financiële schade tot een minimum te beperken.