Abruzzo Tips

Om uw verblijf in Abruzzo zo aangenaam mogelijk te maken, vindt u hier verschillende tips. Tips over wat u allemaal kunt doen in Abruzzo, wat te eten en wat u allemaal kunt verwachten van uw vakantie in een van de mooie vakantiehuizen van Abruzzo Vakanties.

Vakantiehuizen in Abruzzo

De vakantiehuizen die we aanbieden in de regio Abruzzo zijn allemaal door ons bezocht en goedgekeurd. Alle vakantiehuizen voldoen dus aan onze hoge eisen. Om ervoor te zorgen dat de de huizen ook voldoen aan uw verwachtingen willen we graag aangeven wat u kunt verwachten van de woningen. Een groot deel van de vakantiehuizen, appartementen en agriturismo's in Abruzzo zijn oude gerestaureerde boerderijen. Vrijwel allemaal voorzien van de moderne gemakken die u ook thuis heeft. De woningen zijn over het algemeen zo gerestaureerd dat de typerende bouwstijl bewaard is gebleven. Er ontstaat zo een prachtige samensmelting van nostalgie en comfort. Het zijn dus over het algemeen, uitzonderingen daargelaten, geen nieuwe villa's.  

Aankomst in Abruzzo

Indien u bij Abruzzo Vakanties heeft gereserveerd, krijgt u via de mail een routebeschrijving en een voucher toegestuurd. We raden u aan ten alle tijden uw routebeschrijving bij de hand te houden. Zeker voor de laatste kilometers. Er bestaat een grote kans dat uw navigatie systeem het adres niet kent of uw over slechte onverharde wegen leidt. 

Vaak vragen we u om van te voren contact op te nemen met de eigenaar of de beheer van de vakantiewoning. Dit is meestal ongeveer een uur voor uw verwachte aankomsttijd in Abruzzo. Zodat iemand ter plaatse kan zijn om uw te ontvangen. Bij veel vakantiehuizen is er altijd iemand aanwezig tussen 16.00 en 19.00. U moet dan rond die tijd aankomen. Dit staat allemaal netjes op uw routebeschrijving en voucher vermeld. Mocht u toch later aankomen, neem dan contact op met de eigenaar of met Abruzzo Vakanties. Zodat er een alternatief ontvangst geregeld kan worden.

Mocht er onverhoopt bij aankomst in Abruzzo iets niet duidelijk zijn of niet naar uw wens, geef dit dan direct door aan degene die het ontvangst doet. Geef het daarna ook nog door aan Abruzzo Vakanties, zodat we er direct voor kunnen zorgen dat u van een fijn, probleemloze vakantie kunt geniet in Abruzzo.

Ligging van de vakantiehuizen

De vakantiewoningen van Abruzzo Vakanties liggen voor het grootste deel op het platteland van Abruzzo in de nabijheid van de nationale parken of de kust.  U treft ze op de mooiste locaties met geweldige uitzichten.  Dit houdt vaak wel in dat winkels, bars en restaurants over het algemeen niet op loopafstand van uw vakantiewoning zijn gelegen. Een auto is dus echt een noodzaak wanneer u op vakantie gaat in Abruzzo. Als is het alleen al om de mooie natuurparken te bezoeken. Overigens zijn de meeste faciliteiten, zoals een bakker, bank, supermarkt en restaurants vrijwel altijd binnen 5 km de vinden. Omdat de meeste woningen midden in de natuur gelegen zijn heeft u ook echt te maken met de natuur, dus veel groen, rust en ruimte. Het kan ook voorkomen dat u zo maar ineens een hert, ree of wild zwijn langs uw woning ziet lopen, schrik hier niet van, kijk en geniet op afstand. 

Leven met de natuur van Abruzzo

De natuur in Abruzzo is echt en dus niet van plastic. Beetje vreemde uitspraak, maar wel waar. Dus ook de minder leuke of voor noord Europeanen onbekende onderdelen van de natuur komt u tegen. Zo zijn er slangen in Abruzzo, schorpioenen en uiteraard verschillende soorten wespen. Komt u een van deze dieren tegen, raak dan niet in paniek. Het grootste deel van de slangen is ongevaarlijk, alleen de adder (Vipera in het Italiaans)  (kennen we ook in Nederland en Belgie) is giftig. Deze is te herkennen aan een zigzag patroon op de rug. Ziet u een adder in de buurt van uw woning contactteer dan de eigenaar of beheerder. Schorpioenen in Abruzzo zijn ongevaarlijk, maar een steek kan wel pijnlijk zijn. Een steek van een schorpioen komt overigens vrijwel niet voor. Komt u een schorpioen tegen in uw vakantiehuis, dan kunt u hem vangen met een glas en een stukje papier en ergens buiten neerzetten. Wespen kunnen vervelender zijn, omdat deze ook op uw eten afkomen. De wespen bouwen vaak kleine nesten net op de dakpannen. Heeft u overlast van wespen, meld het direct bij de eigenaar of de beheerder. Komt er u vanwege de taal barriere niet uit, dan kunt u ook altijd bellen met Abruzzo Vakanties.

Heeft u echt veel geluk dan komt u een beer of een wolf tegen in een van de natuurparken. Is dit het geval, blijf rustig en houdt afstand. Wij hebben dit echter nog nooit mee mogen maken. 

Internet in Abruzzo

Ook in Abruzzo wordt het internet een steeds belangrijker deel van het dagelijks leven. En de meeste huizeneigenaren begrijpen heel goed dat wij Nederlanders en Belgen bijna niet meer zonder kunnen leven. Dus bij de meeste woningen is internet beschikbaar voor u. Echter is het niet altijd hetzelfde zoals u thuis gewend bent. Op veel locaties is geen kabel beschikbaar waardoor er naar alternatieven mogelijkheden wordt gezocht. Soms  wordt het opgelost met een straal verbinding en in andere gevallen weer met een 3G of 4G wifi router. Alle verbindingen zijn echter gevoeliger voor storing of vertraging dan u in Nederland of Belgie gewent bent. Ook wordt er vanwege de hogere kosten vaker gewerkt met een datalimiet. Zeker in het geval van een 3G of 4G verbinding. Dus film downloaden of muziek streamen is vaak lastig.

Wat te eten in Abruzzo

De keuken van Abruzzo is van oorsprong een boeren keuken (cucina povera). Dus eenvoudige voedzame kost (cucina povera). Uiteraard eet u ook in Abruzzo de typische Italiaanse gerechten zoals Pasta en Pizza. Toch zijn ze hier weer anders van smaak en worden veel gerechten op een eigen manier bereid. Zo is de spaghetti alla chitarra een lokale pasta soort die alleen in Abruzzo te vinden is. Verder wordt er veel wild gegeten in Abruzzo, met wild zwijn als favoriet. Aan de kust staat er vis op het menu, vooral de Brodetto (vissoep) wordt erg gewaardeerd.

We adviseren u vooral veel buiten de deur te gaan eten. Overal treft u leuke restaurants, in de historische centra van de dorpjes en steden, langs de verbindingswegen en op het platteland met de agriturismi. De prijzen naar naar Nederlandse begrippen zeer laag. Beoordeel een restaurant niet te veel naar het uiterlijk. Als het er gezellig en knus uit ziet, dan is het restaurant vooral gericht op buitenlanders. Ziet het restaurant er wat eenvoudiger uit, dan eten de lokale bewoners er ook. Door de weeks wordt er 's middags veel door werklui buiten de deur gegeten, de restaurants waar zij naar toe gaan, daar eet u zoals de mama's ook koken.

Waar moet u zeker heen in Abruzzo

Abruzzo is een behoorlijk grote regio die veel te bieden heeft, van prachtige natuurparken tot leuke dorpen, steden en een mooie kust. Op de pagina over Abruzzo treft u meer informatie over wat u zeker moet bezichtigen.

Eerste hulp in Abruzzo

Mocht u onverhoopt problemen krijgen in Abruzzo tijdens uw vakantie, dan kunt u altijd contact opnemen met Abruzzo Vakanties. Veelal kunnen we u doorsturen naar de juiste instanties. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij. Voor medische eerste hulp zult u in vrijwel alle gevallen naar een ziekenhuis moeten. Ze ziekenhuizen zijn in Italie zeer capabel. Echter is het proces om de daadwerkelijke zorg vaak moeilijk te begrijpen en omslachtig.