Lombardije


Bekend om het aangename mediterrane klimaat en de prachtige meren. Lombardije geniet een eigen Lombardisch-Romaanse bouwstijl en er zijn vele bruisende culturele centra te vinden. Verdeeld over de regio vindt je de typische streekproducten waaronder wijn, salami en bij de meren natuurlijk heel veel vis. Lombardije is veelzijdig en een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud. Voor iedereen is er we iets leuks te doen, je struikelt er bijna over de architectonische hoogstandjes waaronder kerken, kastelen en paleizen en op de stad Milaan na zijn alle steden kleinschalig en knus. Het Como meer is een levendig vakantieoord die je kunt combineren met de stilte van de natuur, maar ook een strandbezoek en/of watersport behoren tot de mogelijkheden!


Belangrijkste steden in Lombardije


Met stip op nummer 1 natuurlijk Milaan, maar natuurlijk zijn er enorm veel andere steden de moeite waard voor een bezoek. Denk aan smalle oude straatjes, idyllische binnenplaatsjes en sierlijke pleinen. Enkele bezienswaardige steden zijn Como, Città Alta, Mantova, Cremona, Lecco en niet te vergeten Bergamo.


Klimaat van Lombardije


De regio Lombardije heeft een mediterraan klimaat met droge en hete zomers en een zachte temperatuur in de wintermaanden. De meeste toeristen gaan over het algemeen in de zomer naar Lombardije, maar de beste reistijd is eigenlijk van mei t/m september. De temperatuur buiten het hoogseizoen om is dan veel milder. Je kunt dan echt de mooiste plekjes verkennen, zonder elke ijswinkel binnen te stappen om af te koelen. In de wintermaanden is het weer wisselvallig. Zo kunt u in het binnenland soms sneeuw of enorme regenval verwachten, terwijl dagen van 20 graden ook geen uitzondering zijn.


Vakantiehuizen Lombardije


Er is een enorm aanbod aan vakantiehuizen, villa's en appartementen in Lombardije. Van luxe hotels tot enorme resorts. Van alles is er iets te vinden. In het aanbod van Ronalds Italië vind je vooral luxe vakantievilla's met (privé) zwembaden en/of uitzicht op het meer.

We wensen u een hele fijne vakantie in de regio Lombardije!

2 woningen gevonden

Pagina's  
Lombardije - Sala Comacina
Vrijstaand vakantiehuis - Prive Vakantiehuis - Luxe Villa
4
4 Slaapkamers
4
4 Badkamers
8
8 Gasten
Huiscode CV0010
Vanaf € 7.707,00 Per week
Lombardije - Sala Comacina
Vrijstaand vakantiehuis - Prive Vakantiehuis - Luxe Villa
3
3 Slaapkamers
4
4 Badkamers
6
6 Gasten
Huiscode CV0020
Vanaf € 5.500,00 Per week

2 woningen gevonden

Pagina's