Italië

Wat moeten we u als bezoeker van Ronalds Italië nog uitleggen over Italië. Het feit dat u op onze site bent geeft al aan dat u een liefhebber bent van het Italiaanse leven, de cultuur, de keuken de mensen en het landschap. Allemaal prachtig. Toscane, Umbrië, het Gardameer en Lago Magiore. Het zijn bekende bestemmingen voor heel veel Nederlanders en Belgen. Echter zijn er nog zo veel andere leuke locaties in Italië, die net even anders zijn, een ander landschap, andere tradities en andere culinaire specialiteiten. Ik zelf heb een enorme voorliefde voor juist die delen die wat minder bekend zijn, en waar je heerlijk wordt verrast.

Vandaar dat een groot deel van onze vakantiewoningen te vinden  zijn in  minder bekende regio's bij het grote publiek. Denk hierbij aan Abruzzo, Le Marche, Lazio en Piemonte. Uiteraard vind ik Toscane, Sicilie en Umbrië ook helemaal te gek.  Ach eigenlijk moet ik het ook helemaal aan u zelf overlaten waar u naar toe wilt. Ik zorg ervoor dat daar waar u heen wilt een geweldige vakantiewoning beschikbaar is die net even anders is.

Regio's van Italië

Italië bestaat uit 20 regio's en al die regio's zijn weer verdeeld in provincies. Hieronder ziet u een kaart met de regio's van Italië en hun hoofdsteden. Italie-kaar-met-alle-regios

Culinair Italië

De Italiaanse keuken is natuurlijk enorm bekend. Over de hele wereld wordt pasta, pizza en Italiaans ijs gegeten. Toch bestaat de Italiaanse keuken zoals deze generiek wordt geschetst niet echt. Elke regio of eigenlijk elk dorp heeft zijn eigen recepten. En dat zijn de enige goede volgens de lokale chefs. Daarnaast zijn er per regio verschillende ingrediënten. Zo zult u in Piemonte en Le Marche eerder een gerecht met truffel eten dan op Sicilie of in Puglia. Een goed voorbeeld is de pizza. Ze zijn vrijwel altijd rond, dat is gelijk, maar toch zijn er grote verschillen. In het zuiden van Italië zult u vaak een wat dikkere pizza eten die rijkelijk is belegd, verder naar het noorden worden de pizza's dunner en krokanter en vaak voorzien van minder beleg. Reden te meer om alle regio's van Italië te bezoeken en overal de lokale specialiteiten te proeven. Een algemene tip die we voor vrijwel heel Italië is, ga vooral eten waar de Italianen eten, dus niet bij een gezellig uitziend restaurantje op het Sant Marco plein, maar bij dat restaurantje met TL en plastic tafels waar 's middags de werklui eten. Dan weet u zeker dat u de lokale keuken proeft en dat het eten van top kwaliteit is.

Vakantiehuizen in Italië

Italië heeft in de loop der jaren steeds meer te maken gekregen met toerisme. In eerste instantie de bekende regio's zoals hierboven al vermeld. Maar in de afgelopen 15 jaar zijn ook steeds meer toeristen op zoek gegaan naar de onontdekte regio's van Italië. Hierdoor is het aanbod van vakantiehuizen enorm gestegen. Zo is het aantal vakantiewoningen in bijvoorbeeld Le Marche in 10 jaar vervijfvoudigd. Vaak zijn dit buitenlanders die hun vakantiehuis willen verhuren, maar ook veel Italianen zien mogelijkheden en investeren in hun onroerend goed wat al jaren familie bezit is. Er ontstaat dus een zeer uitgebreid aanbod. Hier schuilt ook een gevaar in. Veel Italianen begrijpen niet goed hoe wij als Noord Europeanen onze vakantie willen beleven. Zo wordt vaak het buiten leven bij de woning volledig vergeten en wordt het uitgebreid kunnen koken als overbodig gezien. Want de Italiaan, viert zijn vakantie op het strand en in de restaurants. De woning is alleen om te slapen.  Daarom selecteer ik de vakantiewoningen in Italie zelf, zodat we er zeker van zijn dat ze volledig voldoen aan onze eisen.

Ondanks de uitgebreide selectie die we uitvoeren is er natuurlijk wel verschil tussen de woningen. Een nieuw gebouwde villa in Sud Tirol met alle moderne gemakken is natuurlijk qua comfort natuurlijk heel wat anders dan een gerestaureerde Trullo in Puglia. Wilt u zeker weten of de door u geselecteerde vakantiewoning wel bij u past? neem dan even contact met ons op. We helpen u graag verder.

OM al onze vakantiewoningen in Italië te bekijken klikt u op deze vakantiehuizen link! 

Mijn favoriete Italiaanse regio's

Zoals hiervoor al aangegeven heeft Italië 20 prachtige regio's allemaal met hun eigen charme. Ik heb me echter gespecialiseerd op een beperkt aantal regio's. Dit zijn uiteraard die Italiaanse regio's die ik een warm hart toedraag. Het wil overigens niet zeggen dat er geen vakantiehuizen in overige regio's op de site staan. Het aantal is echter eens stuk lager. Hieronder tref je de regio's waar wij in zijn gespecialiseerd.

Le Marche

Met de regio Le Marche is het allemaal begonnen. Hier heb ik zelf met mijn gezin jaren gewoond. Als hobby zijn we begonnen met het verhuren van vakantiehuizen in Le Marche. Dit is nu 15 jaar geleden. Nog steeds bestaat een groot deel van het aanbod vakantievilla's, appartementen en agriturismo's uit vakantiehuizen in Le Marche. Voor meer info over Le Marche, klik je hier.

Puglia 

De regio Puglia wordt ook wel de hak van de laars genoemd. De meest zuidelijke regio van het vaste land van Italië. Toe we zelf nog in Italië, in Le Marche, woonden, gingen we altijd op vakantie naar Puglia. Het was voor ons een logische stap op ook vakantiewoningen, Trulli en villa's te gaan verhuren in deze prachtige zuid Italiaanse regio. We hebben zelfs een eigen kantoor in de plaats Monopoli. Wil je meer weten over Puglia? Klik dan hier.

Abruzzo

De Regio Abruzzo ligt net ten zuiden van Le Marche. Wanneer we van Le Marche naar Puglia reden voor onze eigen vakanties, kwamen we dus altijd door Abruzzo. We werden gegrepen door het prachtige landschap en de mooie stranden. Dus ook hier zijn we begonnen met het verhuren van vakantiewoningen. Houd je van mooie natuur, het echte Italiaanse leven en witte stranden? Dan is de regio Abruzzo een aanrader. Een mooie bijkomstigheid is, dat Abruzzo nog steeds een relatief goedkope bestemming is. Klik voor meer Abruzzo informatie.

Sicilie 

Wat moet ik zeggen over Sicilie. Het spreekt denk ik voor zich. Een geweldig eiland met een heerlijk klimaat bijna het gehele jaar door. Ik ben er toevallig 1 keer op zakenreis naar toe geweest en ik wat gelijk verkocht. Eigenlijk is Sicilie een vakantie bestemming op zich. Natuurlijk is het een deel van Italië, maar toch is het anders. Er zijn zo veel verschillende culturen en landen die een grote invloed hebben gehad op het prachtige eiland en de inwoners, dat het een hele bijzonder vakantiebestemming is geworden.  We hebben een groot aanbod aan prachtige vakantievilla's op Sicilie, maar ook agriturismi en mooie appartementen aan zee. Voor iedereen wat wils. Klik voor meer informatie over Sicilie.

Andere Italiaanse regio's

Zoals al aangegeven hebben we ook vakantiewoningen in andere regio's van Italië. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bekende Toscane. Maar ook in andere regio's zoals Molise, Valle d'Aosta, Umbrie, Trentino, Calabrie, Campania en Lazio, bieden we vakantiewoningen aan. Alle woningen voldoen uiteraard aan dezelfde hoge eisen die we stellen aan de vakantiehuizen in onze belangrijkste regio's. 

Reizen naar Italië

Ik reis zelf vrijwel altijd met de auto naar Italië, of het moet een snelle zakelijke reis zijn. Dan neem ik het vliegtuig. Gaat u met de auto dan heeft u afhankelijk van u uiteindelijke bestemming twee keuzes. U reist over Oostenrijk of over Zwitserland. Voor het midden het het zuiden van Italië kunt u kiezen voor een van beide. Zwitserland is over het algemeen het kortste, echter kan het voorkomen dat u lang moet wachten bij de Gotthard tunnel. Via Oostenrijk reist u uiteindelijk over de Brenner. Wilt u meer specifieke informatie over reizen met de auto naar Italië, stuur ons even een mail of bel ons.

Steeds meer van onze gasten kiezen er echter voor om met het vliegtuig te reizen. Zeker als ze "slechts" 1 week in Italië verblijven. Gelukkig zijn er vele vluchten mogelijk naar Italie. Ryanair en Transavia hebben veel rechtstreekse vluchten naar kleinere luchthavens in Italië. Uiteraard worden er ook veel vluchten verzorgt door de traditionele maatschappijen Alitalia en KLM.