https://www.ronalds-italie.nl

 +31 (0) 852 735 753

0 huizen in uw favorieten

Alle Vakantiehuizen

 +31 (0) 852 735 753

Puglia

Puglia

Puglia

Een door buitenlanders nog onontdekte streek in Italië. Puglia is de meeste oostelijke regio van Italië en daarnaast ook nog een van de zuidelijkste. Vaak wordt er naar de regio gerefereerd als de hak en de sporen van de laars. Dat de Puglia nog onontdekt heeft kan volgens ons maar 1 reden hebben en dat is de afstand. Vanaf Utrechts is het ongeveer 2.100 km rijden. Door de goede bereikbaarheid met de goedkope vluchten van Ryanair is er echter verandering in gekomen. Vanaf Weeze in Duitsland of vanaf Eindhoven vliegt u nu makkelijk naar respectievelijk Bari of Brindisi. Voor Noord Puglia kan er ook van Eindhoven op Pescara gevlogen worden

Maar waarom zou u deze lange reis maken om op vakantie te gaan in Puglia. Wat maakt Puglia de moeite waard om te bezoeken. Hieronder vindt u meer dan genoeg redenen om ons een keer te komen bezoeken, in de zomer of heerlijk in het voor of naseizoen.

De kust van Puglia

Een van de belangrijkste trekpleisters van de regio Puglia is de kust. Van het Noorden in de Gargano (de sporen van de laars) tot het zuidelijkste puntje van de provincie Lecce, overal vindt u prachtige stranden met kraakhelder water. De volgende locaties springen er echt uit.

  • Het schiereiland Gargano heeft een aantal zeer mooie kustlocaties die over het algemeen ook wat bekender zijn. Dit komt waarschijnlijk omdat ze de meest noordelijke stranden zijn van Puglia. De stranden bij de steden Vieste, Mnafredonia, Peschici en Rodi Garganico zijn de meest bezochte stranden. Dit zijn vooral stranden met fijn wit zand.
  • Verder naar het Zuiden vindt met prachtige stukken kust met mooie rotspartijen en een diepblauwe zee. Vooral het stuk van Otranto naar Marina di leuca is erg mooi, het wordt gekenmerkt door een veel afwisseling, mooie stranden, rotskusten en steile kliffen.
  • Aan de westkust van Puglia vindt u iets rustigere stranden, zoals bijvoorbeeld bij Porto Cesareo en Gallipoli. Bij porto Cesareo is een groot deel van de zee zelf officieel beschermd gebied. Waar u overigens prachtig kunt duiken.

strand_puglia__italie strand_Puglia_Italie_2

Cultuur van Puglia

De meest imposante stad van Puglia is Lecce, tevens de hoofdstad van Puglia. De prachtige Barokstad heeft een rijke historie en bevat vele prachtige oude gebouwen die vrijwel volledig zijn opgetrokken uit marmer. Een moor voorbeeld is de Baseliek van Santa Croce. Door de Barokstijl wordt Lecce ook wel eens het Florence van het zuiden genoemd.

Qua gevoel staat Alberobello haaks op Lecce, geen verheven prachtige gebouwen, maar simpele Trulli, zijn hier de trekpleister. In het oude deel van de stad bevindt zich een groot deel dat geheel bestaat uit trulli. Trulli zijn eenvoudige woningen met een kegelvormig stenen dak. Alberobello is onbetwist de trulli hoofdstad van Puglia. De typische bouw is alleen te vinden in Puglia. Meer specifiek in de driehoek tussen de steden, Bari, Brindisi en Taranto. Alberobello is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In sommige Trulli bevinden zich tegenwoordig ook hotels of vakantiewoningen.

alberobell03 lecce_puglia_Italie

Culinair Puglia

Als u van lekker eten houdt dan moet u zeker eens naar Puglia komen. Puglia wordt wel de bakermat van de Italiaanse keuken genoemd. U kunt u nog echt traditioneel Italiaans eten. Heerlijke Pasta's super visgerechten en natuurlijk veel olijven en olijfolie. De lokale keuken wordt gekenmerkt door eenvoud, gebruik makend van veel verse producten, die veel voorhanden zijn. De bekendste producten zijn de olijven en de olie, brood en de heerlijke wijnen.


Uit eten gaan is hier echt een dubbel feest. In elk restaurant krijg je een geweldige maaltijd voorgeschoteld, tegen zeer acceptabele prijs. '€ 15,- voor 3 gangen met wijn en water is eerder regel dan een uitzondering.

Vakantiehuizen in Puglia

In Puglia zijn veel verschillende vakantiehuizen te vinden. Echter een groot deel van deze vakantiehuizen zijn zeer uniek. Het zijn Trulli. Een bouwwerk dat nergens anders op de wereld te vinden is dan in Puglia. Veel van deze eeuwenoude landarbeiders woningen zijn omgebouwd tot luxe vakantievilla's met zwembad. Het is zeer de moeite waar om eens in een van deze trulli te overnachten. Daarnaast vindt u er ook prachtige appartementen in oude vissersplaatsen, mooie vakantieparken en agriturismo's. Wilt u een vakantiehuis in Puglia reserveren bekijken dan onze vakantiehuizen pagina en zoek op de regio Puglia.