De stad

Bologna is de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna. De stad wordt gezien als de culinaire hoofdstad van Italië en staat vooral bekend om het historische centrum. Als je naar een leuke stad wilt, maar heb je geen zin in massatoerisme, dan is Bologna dé stad voor jou!

Als je van Italiaans eten houdt moet je vooral Bologna niet vergeten te bezoeken. Hier komt de wereldberoemde pasta bolognese vandaan en tevens producten als Parmezaanse kaas en de heerlijkste salami's.

Een paar kenmerkende symbolen van Bologna zijn Le Due Torri (twee torens), de Torre Asinelli en de Torre Garisenda. Hier komen de belangrijkste straten van Bologna samen. De torens staan, zoals vele andere, een beetje scheef.
Ook heel kenmerkend en bijzonder is de zuilengalerij de portici die dwars door het stadscentrum gaan, een geliefd symbool van de stad die sinds 2021 tot het Werelderfgoed behoren.
Het belangrijkste plein is de Piazza Maggiore en om de hoek loop je de levendige wijk de Quadrilatero in, waar leuke barretjes, restaurantjes en de overdekte markt Mercato di Mezzo liggen.

Overnachten in Bologna

De accommodaties die wij in Bologna hebben geselecteerd liggen allemaal in het centrum van de stad. Ideaal voor een stedentrip of langer verblijf. Alle appartementen zijn voorzien van optimaal comfort.

0 woningen gevonden