San Vito dei Normanni 

San Vito Dei Normanni is een plaats mooi centraal gelegen in Puglia. San Vito dei Normanni ligt in de Itrea Vallei. Midden tussen de vele olijfgaarden. Het is een ideale locatie om Puglia te verkennen, maar 9 km van de Adriatische kust en de badplaats Specchiolla. De gemeente bestaat uit 19.000 inwoners en behoort tot de provincie Brindisi. Het gebied waarin waar San Vito dei Normanni in ligt herbergt trulli huizen. Vele van deze zijn volledig opgeknapt, waarbij de originele kenmerken bewaard zijn gebleven.

Het centrum van San Vito dei Normanni

Het historische centrum van het dorp is minder bekend als bijvoorbeeld die van Ostuni, maar zeker niet minder mooi. Op de Piazza Leonardo Leo vindt je een middeleeuws kasteel, het stadhuis en verschillende kerken. 

Wat te doen bij San Vito dei Normanni

Hebt je een van onze vakantiewoningen in de buurt van San Vito die Normanni geboekt? Dan is relaxen bij het zwembad waarschijnlijk een belangrijke dagtaak. Ben je dit relaxen zat? Dan is er meer dan genoeg te doen. Denk hierbij aan een bezoek aan de stad Lecce, of een van de mooie kuststeden, zoals Monopoli en Gallipoli. Een dagje strand is natuurlijk ook zeer aan te bevelen. Een andere "must see" is de trullo stad Alberobello. Het centrum bestaat vrijwel geheel uit de typerende trulli.

Vakantiehuizen San Vito dei Normanni

Er is een redelijk aanbod aan vakantiewoningen in San Vito dei Normanni. Het toerisme in nog niet zo lang een bron van inkomsten in deze regio. De vakantiehuizen die Ronalds Italie voor aanbied in deze regio, zijn trulli. Trulli die veelal verbouwd zijn tot luxe villa's met privé zwembad. Overnachten in een Trullo is overigens een unieke ervaring.

0 woningen gevonden