Cefalu

Cefalu is een prachtige oude kuststad in het noord van Sicilie. Cefalu staat bekend om het feit dat de stad tussen een enorme rots en het prachtige zandstrand is gebouwd. Het geeft een werkelijk spectaculair beeld. Het is heerlijk om door de kleine straatjes van het historische centrum van Cefalu te lopen, overal vindt u leuke winkels en fijne restaurants. Een top bestemming op Sicilie!

 

Bezienswaardigheden Cefalu

Je kunt er niet omheen, het is het hoogtepunt van Cefalu; De enorme rots waar het dorp tegenaan is gebouwd. De rots kun je beklimmen, je geniet dan een overweldigend uitzicht over de kustlijn en Cefalu zelf. Let op! Het is wel een behoorlijke klim, maar zeker de moeite waard. Zeker wanneer je ook de ruïne van het oude kasteel bezoekt!

  

De Kathedraal van Cefalu, kun je eigenlijk ook niet omheen. Een in verhouding enorm groot gebouw voor het kleine dorp. De kathedraal stam uit 1148 en is zowel van buiten als intern van grote schoonheid.

Toen ik zelf in Cefalu was, ben ik meerdere keren gewezen op de zonsondergang in de haven, want dat was iets heel speciaals. En inderdaad het is zeer aan te bevelen om de haven in de gaan en naar de zonsondergang te kijken, de hele stad en de achterliggende rots kleurt dan helemaal oranje. En daarna het centrum van Cefalu in om een terrasje te pakken.

Overnachten in Cefalu

Er zijn vele verschillende mogelijkheden om in Cefalu te overnachten, van luxe villa tot een hotelkamer. Over het algemeen is alles erg goed verzorgd. De vakantiehuizen van ons bestaan bij Cefalu vooral uit wat luxere prive villa's. We verwachten echter dat we op korte termijn ook wat appartementen in het centrum kunnen toevoegen.

  

Watersport Cefalu

Wanneer een dorp als Cefalu zo dicht aan de kust ligt is watersport natuurlijk een belangrijk deel van de aantrekkingskracht. Cefalu heeft op gebied van watersport veel te bieden. Zo is bijvoorbeeld golf surfen iets wat je hier geweldig kunt doen. Zelf in februari wordt in Cefalu volop gesurfd. Maar ook duiken, zeevissen of gewoon een bootje huren behoord tot de opties.

Reizen naar Cefalu

De beste makkelijkste om naar Cefalu te reizen is met het vliegtuig. Verschillende maatschappijen vliegen regelmatig naar Palermo, vanuit Nederland, België en Duitsland. Denk hierbij aan Ryanair en Transavia. Maar met de auto is het natuurlijk veel leuker. Reizen van Noord naar zuid door heel Italië. Of de boot nemen vanaf Livorno, niet goedkoop, maar wel erg leuk.

1 woning gevonden

V.a. € 2.380,00 p.w.
Huiscode SIV0680
Sicilie - Cefalu
3 Slaapk.
3 Badk.
6 Pers.