Cortona

Cortona ligt in het oosten van Toscane in de provincie Arezzo. Het bevindt zich vlak boven het Trasimeno meer en ligt bijna op de grens van Umbria.

Bezienswaardigheden Cortona

Het historische centrum van Cortona is goed bewaard gebleven en bevat een enorme hoeveelheid aan interessante bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling door de middeleeuwse stad kijk je je ogen uit. De bezienswaardigheden in Cortona die je absoluut niet mag missen ziijn de volgende:

Palazzo Communale

Midden in het centrum staat het stadhuis, wat nog steeds in gebruik is door de gemeente van Cortona. Het is tevens hhet gehele jaar door een toeristische bezichtiging, maar vooral tijdens de zomer kun je hier veel toeristen met een verkoelend ijsje op de trappen zien zitten, een bekend plaatje in deze stad.

Piazza Garibaldi

Dit bijzondere plein ligt aan de rand van Cortona en biedt een prachtig uitzicht over de Val di Chiana. Bij helder weer kun je het Trasimeno meer en soms zelfs de stad Perugia zien liggen. Midden op het plein staat het monument van Giuseppe Garibaldi. Garibaldi speelt een belangrijke rol in de Italiaanse geschiedenis en daarom zijn er in heel Italie veel pleinen te vinden met zijn naam.

Het Trasimeno meer

Eigenlijk ligt het Trasimeno meer in Umbria, het is na het Gardameer, het Lago Maggiore en het Comomeer het vierde meer van Italie en een heerlijk alternatief vooor het strand. Aan het meer zijn diverse stranden te vinden en de kwaliteit van het water heeft al verschillende prijzen opgeleverd, je kunt hier dus onbezorgd zwemmen. Rondom het meer is een fietsroute van maar liefst 71 km aangelegd waardoor het tevens een ideale bestemming is voor liefhebbers van fietsen. Daarnaast is het ook mogelijk om met een veerboot de 3 eilanden te bezoeken.

Vakantiehuizen in Cortona

De vakantiewoningen in en rond Cortona zijn meestal oude gerestaureerde boerderijen. Deze zijn verbouwd tot ofwel een agritursmo met meerdere appartementen of tot privé villa's met zwembad. Alle vakantiehuizen zijn van de hoge kwaliteit en liggen vrijwel altijd op het platteland, op korte afstand van de nodige voorzieningen.


1 woning gevonden

V.a. € 2.000,00 p.w.
Huiscode TOV0210
Toscane - Cortona
4 Slaapk.
2 Badk.
7 Pers.