Volterra

Volterra is een van de bekendere steden van Toscane. Samen met Pisa, Florence, Siena en Arezzo staat het garant voor vele vakantiegangers van allerlei nationaliteiten. Ook als je niet in de gemeente Volterra overnacht is het een absolute aanrader om te bezoeken. De prachtige ligging en de bijzondere bouw nodige uit om een hele dag heerlijk door de stad te slenteren. Bezoek dan het Oude Theater, het Fort van de Medici, de Duomo en het oude stadhuis waar u de klokkentoren kunt beklimmen.

Bezienswaardigheden Volterra

Volterra heeft zoveel moois te bieden, opgravingen, bijzondere gebouwen, musea dat een goede voorbereiding uw zeker zal helpen om optimaal te genieten van uw bezoek aan Volterra. Hieronder treft u enkele van de hoogte punten van Volterra.

Teatro Romano

Dit prachtige Romeinse amfitheater ligt aan de rand van Volterra. Het Theater bood plaats aan ongeveer 2000 mensen. Vanaf het theater geniet u ook een prachtig uitzicht over het Toscaanse landschap

Albast bewerking

Overal in Volterra vind je kleine ambachtelijke bedrijven die Albast bewerken tot prachtige beeldhouwwerken. Albastbewerking is van oudsher een van de belangrijkste handelsactiviteiten van Volterra. Je kunt hier vaak ook een stuk steen kopen om het ook een zelf te proberen. 

Archeologisch park

Rond 1926 is men begonnen met de eerste opgravingen rond Volterra. Er zijn vele Etruskische en Romeinse restanten gevonden van onder andere tempels. Tegenwoordig kun je langs afgezette paden tussen de opgravingen door lopen.

Vakantiehuizen in Volterra

De vakantiewoningen in en rond Volterra zijn meestal oude gerestaureerde boerderijen. Deze zijn verbouwd tot ofwel een agritursmo met meerdere appartementen of tot privé villa's met zwembad. Alle vakantiehuizen zijn van de hoge kwaliteit.

1 woning gevonden

V.a. € 2.920,00 p.w.
Huiscode TOV0100
Toscane - Volterra
4 Slaapk.
5 Badk.
12 Pers.