Trequanda

Trequanda is een gemeente in de Toscaanse provincie Siena en telt 1397 inwoners.
Samen met Pisa, Florence, Volterra en Arezzo staat het garant voor vele vakantiegangers van allerlei nationaliteiten. Trequanda ligt 100 km ten zuiden van Florence, 52 km van het Trasimeno meer en op 48 km van Siena.

In de omgeving

Toscane is de ideale regio voor wijnliefhebbers! Wijnproeven is een van de zaken waar je niet omheen kunt, maar ook rondleidingen zijn zeer leuk om aan deel te nemen. Verder is de natuur uitermate geschikt voor diverse excursies, zowel te voet als per mountainbike. Hieronder treft u enkele middeleeuwse dorpen om te bezoeken:

Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Dit indrukwekkende klooster omvat kerken en kapellen. De meest interessante artistieke attractie is de reeks fresco's die het leven van San Benedetto da Norcia afbeelden. Een wandeling tusen de cipressen rondom de abdij is een ervaring die niet mag worden vergeten.

Montepulciano

Montepulciano staat bekend als de parel van de zestiende eeuw, dit door de overvloed aan renaissancegebouwen die zijn ontworpen door beroemde architecten. U kunt deze bewonderen terwijl u over het centrale plein loopt.

Petroio

Bekend om haar terracotta productie. De fabrieken, binnen en buiten het dorp, verkopen vazen, bloempotten en andere objecten. Niet te missen is het Terracotta Museum.

Vakantiehuizen in Trequanda

De vakantiewoningen in en rond Trequanda zijn meestal oude gerestaureerde boerderijen. Deze zijn verbouwd tot ofwel een agriturismo met meerdere appartementen of tot privé villa's met zwembad. Alle vakantiehuizen zijn van hoge kwaliteit.

4 woningen gevonden

V.a. € 2.695,00 p.w.
Huiscode TOV0110
Toscane - Trequanda
7 Slaapk.
5 Badk.
14 Pers.
V.a. € 2.030,00 p.w.
Huiscode TOV0130
Toscane - Trequanda
5 Slaapk.
4 Badk.
10 Pers.
V.a. € 1.120,00 p.w.
Huiscode TOV0130A
Toscane - Trequanda
2 Slaapk.
2 Badk.
4 Pers.
V.a. € 1.260,00 p.w.
Huiscode TOV0130B
Toscane - Trequanda
3 Slaapk.
2 Badk.
6 Pers.