Umbrië

Er wordt vaak aan Umbrië gerefereerd als het groene hart van Italië. En terecht. De heuvels en bergen van Umbrië zijn veelal begroeid met prachtige bossen. is de meeste groene regio van Italië. Niet voor niets is Umbrie een populaire vakantiebestemming voor vele Nederlanders en Belgen.

Bezienswaardigheden Umbrië

Naast de prachtige natuur heeft de regio nog veel meer te bieden. Denk hierbij aan de prachtige steden zoals Perugia, Citta di Castello, Gubbio, Assisi en Spoleto. Een andere bekende trekpleister van Umbrië is het Trasimeno meer. 

Het klimaat van Umbrië

Umbrië heeft een echte Mediterraans klimaat, De zomers zijn warm en droog. Afgezien van de hogere delen van de Apennijnen is ook de winter redelijk mild. De beste tijd om naar Umbrië op vakantie te gaan is traditioneel gezien begin mei tot eind oktober.

Vakantiehuizen in Umbrië

Onze vakantiehuizen in Umbrië bestaan vooral uit gerestaureerde boerderijen. Die verbouwd zijn tot agriturismo met meerdere appartementen of luxe villa's met privézwembad. Maar we hebben ook enkele stadsappartementen bijvoorbeeld in Perugia.

0 woningen gevonden